Officiële opening Open Monumentendag 2022 Alphen aan den Rijn

In de aanloop naar Open Monumentendag op zaterdag 10 september heeft wethouder Anouk Noordermeer op de vrijdag ervoor een officiëel startsein gegeven bij de vml. Bonifaciusschool te Alphen.

Dit gemeentelijk monument is verbouwd tot 14 appartementen en deed dit jaar voor het eerst mee met Open Monumentendag. De voorzitter van Stg. Open Monumentendag Gemeente Alphen aan den Rijn, Tineke Verbakel, heette iedereen welkom met een kort woordje. Vervolgens schetste de voorzitter van de VvE, Dick van Giezen, een beeld van de vroegere school, de verbouwing en de huidige bewoning. Een van de aanwezige bewoners heeft nog als kind op deze school gezeten en woont nu in het appartement van haar vroegere klaslokaal, zelfs haar schoolfoto was nog er nog.

Vervolgens heeft de wethouder het belang van het behoud van de monumenten benadrukt en verrichtte de openingshandeling door een informatiebordje op de gevel van het monument te monteren. Afsluitend overhandigt Liesbeth van de Zand namens OMD de speciale Open Monumentendagvlag symbolisch aan de bewoners.