22e NATIONALE ORGELDAG 2023

Op zaterdag 9 september is het niet alleen Open Monumentendag maar ook al voor de 22e keer Nationale Orgeldag. Dat deze twee themadagen samenvallen is op zich niet zo verwonderlijk omdat veel orgels in kerkelijke monumenten staan die met Open Monumen¬¬ten¬dag hun deuren voor het publiek geopend hebben. Ook kunt u een aantal orgels horen die in een niet-monumentaal pand staan.
Onderstaand het overzicht welke orgels u kunt beluisteren mét veelal de mogelijkheid om ook zelf eens zo’n majestueus orgel te bespelen.

Aarlanderveen
Hervormde kerk, Dorpsstraat 38

Alphen
Adventskerk, Julianastraat 69
Bonifaciuskerk, Paradijslaan 6
De Lichtkring, Amerikalaan 91
Maranathakerk, Raadhuisstraat 82
Oudshoornsekerk, Oudshoornseweg 90

Benthuizen
Hervormde kerk, Dorpsstraat 48

Boskoop
Dorpskerk, Kerkplein 5
H. Joannes de Doperkerk, Van Neslaan 50
Floragebouw (Vara-orgel), Parklaan 4
Ichtuskerk, Mendelweg 18

Hazerswoude-Dorp
Engelbewaarderskerk, Dorpsstraat 248
Hervormde kerk, Dorpsstraat 64

Hazerswoude-Rijndijk
Scheepjeskerk, Rijndijk 106

Koudekerk
Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 15

Zwammerdam
Dorpskerk, Kerkplein 7

Traditiegetrouw vindt om 16.00 uur het gratis OMD-slotconcert plaats in de Alphense Adventskerk op het Steinmeyer-orgel uit 1922 door stadsorganist Simon Stelling. Dit jaar is dat een familievoorstelling van het Carnaval der dieren, gecomponeerd door Camille Saint Saëns. Medewerkenden zijn ook Aubrey Snell (saxofoon en spel), Theo en Hester de With (spel).

Meer info? Zie het gratis OMD-programmaboekje (op alle verspreidingsadressen in de regio) of www.openmonumentendagalphenaandenrijn.nl en www.nationaleorgeldag.nl