Schildje aanvragen

Een monumentenschildje is een schildje dat is aangebracht op een gebouw ten teken dat het bescherming geniet als monument (onroerend cultureel erfgoed) of als bewaarplaats van roerend cultureel erfgoed. Als eigenaar van een monumentaal pand kunt u een monumentenschildje bevestigen. Een gratis schildje voor een Gemeentelijk Monument (met het gemeentewapen) kunt u aanvragen via ons contactformulier.

Een algemeen monumentenschildje voor een Rijksmonument kunt u aanvragen bij de ANWB: www.anwb.nl/monumentenbord. Ook kunt u hier een informatiebord aanvragen. Afhankelijk van de grootte zijn hieraan wel kosten verbonden.

Voor de hele gemeente Alphen aan den Rijn wil onze stichting eveneens de mogelijkheid bieden, naast het genoemde schildje voor een gemeentelijk monument, ook een gratis tekstbordje te realiseren met daarop concrete informatie over uw monument. Dit kan voor zowel een rijks- als gemeentelijk monument. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dan kunt u hierover contact opnemen via ons contactformulier.